10
Fotogalerie

EISA: nejlepší audio a Hi-Fi zařízení pro rok 2013/2014

Kapitoly článku:


Evropský digitální audio přehrávač pro rok 2013/2014:
Marantz NA-11S1

Marantz NA-11S1.jpg

Pokud jsou síťové audio systémy typicky orientovány spíše na uživatelovo pohodlí, než na dokonalou zvukovou kvalitu, pak tento nový přehrávač znamená obrat v tomto pojetí domácího hifi. NA-11S1 má USB rozhraní typu A i B pro přenosné přehrávače, USB disky a pro připojení PC nebo Macu, k dispozici je také ethernetový port pro přístup k diskům NAS a pro zapojení do domácí sítě s podporou protokolu DSD-over-USB.

Z počítače nebo mobilních přehrávačů můžete hudbu přenášet také bezdrátově prostřednictvím AirPlay a DLNA. Funkční a čistý design tohoto špičkového síťového přehrávače doplňuje jemný, uhlazený a detailný zvukový přednes, vždy muzikální a nastavující záviděníhodný standard.

 

 


Evropský USB DAC roku 2013-2014: Meridian Explorer

Meridian Explorer.jpg 

Počítače jsou ideální pro uložení vaší oblíbené muziky, avšak nejsou konstruovány s ohledem na hifi požadavky. Přenosný převodník Meridian tuto průrvu překlenuje a z USB výstupu počítače doluje audio soubory s rozlišením až 24 bitů/192 kHz, které přeměňuje na překrásnou stereo muziku. Explorer napájí přímo USB rozhraní, nepotřebujete tedy žádné baterie nebo externí zdroje, jeho tři LED diody indikují vzorkovací rychlosti hudebního souboru, k dispozici jsou dva konektory 3,5 mm.

První z nich je kombinací analogového výstupu s fixní úrovní s optickým digitálním rozhraním, druhý je sluchátkový výstup s vestavěným analogovým ovládáním hlasitosti. Nadmíru přirozená a průzračná reprodukce Exploreru je stejně kultivovaná jako jeho fešácké hliníkové tělo, které propůjčuje vašemu notebooku atribut luxusu.

 


Evropský kompaktní Hi-Fi systém: Panasonic SC-PMX9

 Panasonic SC-PMX9.jpg

SC-PMX9 dokazuje, že “dokonalost” v bezdrátovém propojení nemusí vždy nezbytně znamenat “komplexnost”. Systém nabízí plnou kompatibilitu s vaší DLNA domácí sítí a přenáší hudbu prostřednictvím Bluetooth a AirPlay. Firemní aplikace Music Streaming dostupná pro Android a iOS vám umožní komplexní ovládání sestavy, SC-PMX9 je také plně vybavený hifi systém s CD přehrávačem, digitálním rádiem, USB rozhraním a plně integrovanou základnou pro váš iPod/iPhone. Třípásmové reprosoustavy spolu s digitálním zesilovačem třídy D vybaveným osvědčenou firemní technologií MASH dodají báječně bohatý a hutný zvuk.

 


Evropský stereo systém roku 2013/14: Pioneer PD-50/A70

Pioneer PD-50.jpg 

Sterefonní komponenty jsou nyní opět v módě, navíc jsou mnohem všestrannější a CD přehrávač PD-50 spolu se zesilovačem A-70 to přesvědčivě dokládají. PD-50 roztáčí disky CD i SACD a hudbu přehrává také z USB rozhraní na předním panelu. Vzadu máme digitální vstupy pro zvýšení kvality externích digitálních zařízení.

A-70 je 90wattový zesilovač a jeho koncové stupně třídy D podávají tento výkon maximálně efektivně, s masivním, zemitým a rytmickým zvukem. Zesilovač je vybavený asynchronním USB audio a běžnými digitálními přípojkami a stává se tak reprezentativním domácím hifi centrem.


Evropský reproduktor roku 2013/14: Sonus faber Venere 2.5 

Sonus faber Venere 2.5.jpg

Inspirován highendovým modelem Aida, je Venere 2.5 cenově dostupnější ze dvou podlahových soustav nejnovější série Sonus Faber. Radikální estetika kabinetu se zešikmeným skleněným vrcholkem a dvojím obloukem stěn mixuje půvab s náramnou mohutností, jež ustojí jakoukoli nechtěnou vibraci pocházející ze dvou středobasových reproduktorů.

Výšky má na starost 29mm tweeter s textilní kupolkou, hudba v jeho podání je živoucí, sugestivní, barvitá a plastická, avšak zaroveň vytříbená a kultivovaná, proto neunaví ani po dlouhých hodinách poslechu. Venere 2.5 je k mání v podmanivé piánové černi, bílé barvě a v leštěných dřevěných dýhách. Tahle reprosoustava umí potěšit jak vaše uši, tak oči.

Zdroj: EISA

Určitě si přečtěte

Články odjinud