12
Fotogalerie

EISA: nejlepší audio a Hi-Fi zařízení pro rok 2014/2015

Kapitoly článku:


Evropský Hi-Fi doplněk pro rok 2014/2015: iFi nano iDSD

 

Cena orientační: 5 500 Kč

ifi-nano---idsd-dac_37600_0.jpg 

Krásný zvuk mohou bezpochyby vyprodukovat i přístroje velmi malých rozměrů, iFi nano iDSD je toho důkazem. Tento USB D/A převodník napájí interní lithiová baterie, kterou je možné dobíjet prostřednictvím USB kabelu, připojeného třeba k notebooku (PC, Mac). Nabízí až 10 hodin hrací doby. K dispozici jsou sluchátkový a RCA výstup.

Jeden z USB vstupů je kompatibilní s nejvyšším rozlišením hudebních souborů (až 32 bitů/384 kHz DXD a čtyřrychlostní DSD256) a dokonce umožňuje přehrávat DSD soubory přímo ze smartphonu (iOS/Android) nebo iPadu pomocí příslušných aplikací. iFi nano iDSD je osazeno přesnými „hodinami“ a speciálně vyrobený sluchátkový zesilovač nabízí jmenovitý výkon 80 mW. Zvuk lze charakterizovat jako působivě milý, přesný a je nejpozoruhodnějším rysem tohoto strojku. Zkrátka a dobře – doporučený nákup letošní hifi sezóny!


Evropský kompaktní Hi-Fi systém: JBL Authentics L16

Cena orientační: 24 990 Kč

Authentics_L16_45High_dv535x535.png 

Stolní reproduktorový systém svým designem pamětníkům jistě připomene legendární models L100 ze sedmdesátých let. Kabinet je potažený ořechovou dýhou a hostí dvě trojice měničů; každý z nich pohání 50W zesilovač. K dispozici je i bezdrátová distribuce prostřednictvím technologie AirPlay pro přenosné přístroje společnosti Apple, dále DLNA pro uživatele OS Android, respektive Bluetooth s NFC.

Vstupy USB umožňují nabíjení mobilních zařízení a kompatibilním strojkům přijde vhod i Qi dobíjecí ploška! Milovníky gramofonu potěší, že jeden vstup lze využívat i pro přenoskové vložky MM/MC. O zpracování signálu se vzorně stará technologie Harman Clari-Fi (24 bitů/96 kHz), jejímž hlavním posláním je zlepšit zvuk komprimovaných hudebních souborů. Tento stylový stolní reprosystém si zaslouží čestné místo v obývacím pokoji každého hudbymilovného posluchače.


Evropské High-End audio pro rok 2014/2015: KEF Reference 5

Cena orientační: 18 000 USD/pár

KEF Reference 5.jpg 

Už více než 40 let firma KEF své vlajková lodi označuje přídomkem „Reference“ – další ukázkou špičkové kvality jsou aktuální podlahové reprosoustavy Reference 5. K dispozici jsou barevné varianty Piano Black, Satin American Walnut a Luxury Gloss Rosewood. V poslechové místnosti se sloupy hrdě tyčí do úctyhodné výše 1,35 m.

Kombinaci čtyř nově navržených 6,5″ basových měničů, s jemně zvlněnými hliníkovými kužely, doplňuje bodový zdroj Uni-Q, jenž sestavě propůjčuje nesmírně působivý a realistický zvuk. Dalším plusem je jeho nadprůměrná citlivost, vynikající basy a hezký vzhled. Suma sumárum – cena EISA v kategorii High-End Audio je v dobrých rukou.

Určitě si přečtěte

Články odjinud