10
Fotogalerie

EISA: Nejlepší televizory a videokamery pro rok 2013/2014

Podívejte se, jaké televizory a kamery ocenila asociace EISA cenami, jaké produkty označila za nejlepší ve své třídě.

Kapitoly článku:


V prvním článku o cenách EISA jsme se podívali na audioprodukty, které mají za úkol zprostředkovat co nejlepší kvalitu zvuku v domácích podmínkách. Asi nejsledovanější kategorií ale jsou zařízení, která mají na starost přenést, zaznamenat a vytvořit co nejvěrnější obraz - televizory, kamery, projektory.

Pro ty, kdo o cenách EISA slyší poprvé, tak EISA je největší organizací vydavatelů multimédií v Evropě sdružující celkem 50 specializovaných časopisů z 19 evropských zemí zaměřených na oblast od audia a videa a mobilní elektroniky až po fotografii. Zástupcem za Českou republiku je časopis Stereo-Video. Vybírané produkty nominují výrobci a redakce pak vyberou svého favorita. Ceny jsou oficiálně vyhlášeny na největším veletrhu spotřebního zboží v Evropě, IFA, který tradičně proběhne začátkem září.

Je třeba mít na paměti, že vybrané produkty jsou vybírány v jednotlivých kategoriích a liší se nejen cenou, ale i zaměřením. To se týká právě kategorie televizorů, kde najdete několik oceněných, dle toho je třeba brát i doporučení, například ultimátní plazmu ideální pro "noční" domácí kina není dobré pořizovat pro pouhé sledování televizního vysílání na pozadí v jasně osvětlené místnosti.

Opět upozorňují, že text doprovázející produkty nejsou naše slova, ale jde o oficiální zdůvodnění komise, proč oceněný produkt vybrala. Zajímavostí pak může být fakt, že zatímco některé produkty jsou již v obchodech a můžete si je koupit, jiné se objevují na trhu až později, výjmečně se do obchodů ani nedostanou (například loni oceněný OLED televizor od LG).


Evropský projektor roku 2013/2014: JVC DLA-X55R

Cena orientační: 129 000 Kč

JVC_DLA-X55R.jpg 

Navržen pro nadšence domácího kina, vyniká DLA-X55R ve své cenové třídě především nebývalou obrazovou kvalitou. Impozantní je zejména vysoký světelný výkon a přirozený kontrast, přičemž v reprodukci barev rozeznáte ty nejjemnější odstíny. Další silnou stránkou je ostrost, firemní technologie pro zdokonalené podání detailů e-Shift2 druhé generace zobrazuje Full HD nahrávky s obdivuhodnou úrovní obrazových detailů, která se dokonce blíží třídě Ultra HD.

Instalaci projektoru napomáhá zevrubná nabídka funkcí, včetně motorizovaného vodorovného i svislého posunu objektivu, dvojnásobného zoomu a funkce Lens Memory, bohatých kalibračních možností a série výtečných přednastavených obrazových režimů.

 


Evropský univerzální přehrávač přehrávač roku 2013/2014: OPPO BDP-103EU

Cena orientační: 18 990 Kč

BDP-103-top-front-hr.jpg 

BDP-103EU je nejmodernější Blu-ray přehrávač spojující luxusní provedení, robustní a odolnou konstrukci s neuvěřitelným rozsahem funkcí. Díky dvěma HDMI výstupům a dvojitému HDMI vstupu mohou externí přístroje využívat výhod špičkových obvodů přehrávače pro zpracování signálu, zatímco USB, Ethernet a Wi-Fi vám usnadní přehrávání vlastních multimediálních soborů.

OPPO si poradí i se Super Audio CD, DVD a BD disky, výkon je mj. díky rozsáhlým možnostem úprav a nastavení vskutku velkolepý. Přeúpočet na rozlišení UHD/4K a volně průchozí cesta přes HDMI dovoluje přehrávač připojit k nejvyspělejším highendovým displejům.


Evropská akční kamera roku 2013/2014:
GoPro HERO3 Black Edition

Cena orientační: 10 990 Kč

03_h3_black_camera_inhousing_glam.jpg 

GoPro HERO3 Black Edition je nejsofistikovanější existující kombinace fotoaparátu s videokamerou. Protože je robustní, lehká a kompaktní, je ideálním partnerem pro outdoorové nadšence od surfařů a cyklistů až po mořské potápěče. Přístroj GoPro, který funguje jako videokamera i fotoaparát, poskytuje uživateli naprostou svobodu kontroly nad tím, co chce snímat – režimy zahrnují pomalý pohyb, plné HD rozlišení a nízkou snímkovou frekvenci 4K/Ultra HD.

Příslušenství sady Black Edition zahrnuje dálkové wi-fi ovládání, vodotěsné pouzdro a adhezivní montážní a otočné prvky, které umožňují použití přístroje v mnoha různých prostředích. Spojení s chytrými telefony a tablety vám umožňuje sledovat a řídit, co právě filmujete. Tento malý přístroj je schopen pro vás udělat prakticky vše, co si zamanete…


Evropská kamera roku 2013/2014: JVC GC-PX100

Cena orientační: 25 990 Kč

jvc-gc-px100-camera-1.jpg 

Tento lehounký hybrid se snadným ovládáním vám nabídne univerzální Full HD videokameru spolu s vyspělým fotoaparátem. V bohaté a užitečné výbavě najdeme například odnímatelný hledáček, optický stabilizátor obrazu a veškeré konektory pro příslušenství. Mimořádně světelný F1.2 objektiv v kombinaci s vysoce efektivním snímačem CMOS zajistí skvěle vydařené záběry i v mizerných světelných podmínkách. Nahrávání s rychlostí až 500 snímků za vteřinu a možnost zpomalené reprodukce je ideální pro záznam bleskurychlých akčních momentek.

Průkopnická aplikace CAM Coach App je vynikající pomůckou pro zpracování a analyzování sportovních výkonů. Vestavěná Wi-Fi umožňuje rychlé sdílení vašich úlovků a flexibilní ovládání přístroje chytrými mobily či tablety.

Speciál: Televizory

Nový televizor vybírejte pečlivě. Kolik do něj chcete investovat, na jaké ceně začínají kvalitní modely? Jaká bude nejvhodnější úhlopříčka, rozlišení a jaký typ zobrazovacího panelu? Určitě si přečtěte návod Jak dobře koupit televizor.

Doporučujeme také redakční výběry televizorů:

Určitě si přečtěte

Články odjinud